Lhotečtí se vydali po myslivecké stezce

P5290085V neděli 29. května 2016 uspořádal Myslivecký spolek Lhotky ve spolupráci s místní základní a mateřskou školou Dětský den. Akce se zúčastnil velký počet dětí společně s rodiči a prarodiči.


O zahájení se postarali trubači. Připravený program pro děti byl zajímavý a pestrý. Účastníci procházeli mysliveckou stezkou s jednotlivými stanovišti, kde měli možnost získat nové poznatky. Seznámili se s různými rasami loveckých psů, dozvěděli se, co je to norování a také si je sami vyzkoušeli v tunelu. Poznávali zvuky zvířat a ptactva z audio nahrávek, prohlédli si kožešiny zvířat, paroží, vycpaná zvířata a ptactvo. Určovali různé druhy jehličnatých a listnatých stromů nejen z obrázků, ale i v okolí. Na jiných stanovištích děti čekala hlavně zábava – házení šišek na cíl, skákání v pytli, střílení ze vzduchovky a z praku, chůze na chůdách, zatloukání hřebíků nebo se mohly povozit na koni. Na hřišti byl pro ně připraven skákací hrad a diskotéka. Nechybělo ani občerstvení.
Za absolvování myslivecké stezky byly děti náležitě oceněny. Za odměny děkujeme sponzorům a Městu Velké Meziříčí. Celý program doprovázelo příjemné počasí, všichni se výborně bavili a těšíme se příští rok na shledanou.

Myslivecký spolek Lhotky

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.