Herci s loutkami se představí na jedné scéně, v pohádce O Koblížkovi

14233653 1421162894561093 1053593216 oLoutkáři připravili pro velkomeziříčské děti novinku. V sobotu na velkém sále Jupiter clubu sehrají pohádku O Koblížkovi, při níž diváci nahlédnou do zákulisí loutkového divadla.

Vidět herce i loutky společně na jedné scéně je příslibem jedinečného zážitku. Děti budou mít možnost spatřit, jak takové představení ve skutečnosti probíhá, jak herec s dřevěnou postavičkou manipuluje. Zajímavý pro ně bude i kontrast velikosti loutky a vodiče. „Je to pro děti něco zcela jiného. Nevědí, na co dřív koukat,“ říká Kateřina Maloušková, vedoucí loutkohereckého souboru, a dodává: „Jiné je to i pro herce. Běžně jsou schovaní za oponou. Teď jsou vidět a musejí si hlídat, aby loutku nezastínili.“ I příprava na takové představení je poměrně náročná. Je totiž potřeba zkrátit úvazy všech účinkujících loutek na poloviční délku.

Ve Velkém Meziříčí loutkáři podobnou ukázku připravili jednou. Nešlo však o celé samostatné představení. „Asi tak před patnácti lety broučci uváděli vánoční koncert,“ informuje Kateřina Maloušková. Teď v září loutkový soubor hostoval v Třebíči při oslavách výročí Boroviny, bývalé továrny na výrobu obuvi a ponožek, kde odehrál stejným způsobem dvě představení právě pohádky O Koblížkovi. A měl úspěch. „Na každém z představení bylo asi osmdesát diváků,“ dodala K. Maloušková.

Teď budou mít příležitost vidět tutéž pohádku i zdejší děti, a to v sobotu 17. září v 15 hodin ve velkém sále Jupiter clubu. Vstupné je 40 korun. Předprodej probíhá na programovém oddělení, tel. 566 782 001, 566 782 004.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.