Drakiáda na Fajťáku se blíží, bude již v neděli

IMG 8398-2109-800-600-80Máte již vyrobeného papírového draka? Pokud ne, pak je nejvyšší čas něco s tím udělat. Termín velkomeziříčské drakiády se totiž nezadržitelně blíží. Dvaadvacátý ročník akce proběhne již tuto neděli 2. října.

Pořadatelé doufají, že příjemné počasí těchto dnů vydrží a na Fajtově kopci se sejde hojný počet dětí, modelářů nebo prostě jen přihlížejících. „Zveme všechny zájemce, ať přijdou soutěžit, podívat se, pobavit se. Sami se na přehlídku draků moc těšíme. Jsme zvědaví, co nového soutěžící vymyslí. Občas se objeví opravdu originální výtvor, jako třeba létající krabička od sirek. Ale ať už půjde o normálního draka nebo nějakou zajímavost, vždy samozřejmě nejvíc hodnotíme vlastnoruční výtvor,“ říká za pořadatele Josef Komínek.

Soutěž proběhne tradičně ve třech kategoriích: rodiče s dětmi, děti od 8 do 13 let, čtrnáctiletí a starší. Prezence účastníků je od 12 do 13.30 hodin.

A kdo nestihne draka vyrobit, i ten se může přijít pobavit. Děti se budou moci vydovádět ve skákacím hradu, zahraje hudba – pro milovníky country Stetson, pro mladší posluchače skupina My Sami.

Martina Strnadová

Drakiada16

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.