Výtvarné práce žáků z Oslavické jsou k vidění v knihovně

DSC01900Žáci Základní školy Oslavická, školy s úsměvem, vystavují své výtvarné práce v městské knihovně. Zhlédnout je můžete až do 19. prosince.

Škola má 393 žáků od první po devátou třídu a v knihovně je k vidění výběr jejich nejlepších výtvorů. A vybírat bylo z čeho. „Děti mají celkem 26 vyučovacích hodin výtvarné výchovy týdně,“ spočítala ředitelka školy Dagmar Suchá a dodala: „Za celý školní rok to tedy dělá asi tisíc hodin. Je to veliké číslo. Můžeme si představit, kolik je to kilogramů barev, stovek štětců, tužek, pastelek či jiných netradičních materiálů.“ A na pracích žáků je to vidět. Ke zhlédnutí jsou malby i kresby, výtvory z pedigu a z papíru, linoryty a různé další techniky.

Výstavu zahájila vernisáž, která proběhla jak jinak než s úsměvem. Žáci školy ji zpestřili hudebním vystoupením, při němž zazněl zpěv i hra na saxofon.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.