Začít s ledním hokejem je snadné, ukázal dětem Horácký hokejový klub

IMG 1270Dvaatřicet dětí si včera v podvečer přišlo vyzkoušet lední hokej na zimní stadion. Horácký hokejový klub pro ně uspořádal akci v rámci Týdne hokeje ve Velkém Meziříčí.

Navléknout dres, nasadit přilbu a rukavice, obout brusle a hurá na led. Chlapci i děvčata od čtyř do osmi let a jejich rodiče se včera vypravili na zimní stadion, kde se dozvěděli, jak mohou začít s ledním hokejem ve zdejším klubu, co vše to obnáší, jakou výbavu je nutno pořídit vlastní a co zapůjčí klub, prostě všechny potřebné informace. Poté se děti vybaveny hokejovým dresem se svým jménem, který od HHK dostaly při registraci, vrhly na led. Ujali se jich trenéři a starší žáci HHK, kteří si je rozdělili podle dovedností do čtyř skupin. Děti postupně prošly jednotlivými stanovišti na ledě, kde si zkusily bruslení, střelbu na branku, pády a vstávání z ledu, slalom a další úkoly. V další části ledové plochy mohly sledovat malé hokejisty z přípravky při minihokeji. „Cílem akce bylo nejen zkusit si lední hokej, ale také ukázat práci celého HHK. Rodiče se seznámili s podporou svazu ledního hokeje a viděli, jaké pokroky mohou jejich děti za krátkou dobu udělat,“ uvedla vedoucí družstva přípravek HHK Hana Balgová. Rodiče podvečer s dětmi na ledě ocenili. „Je to skvělá akce. Je dobré vidět tu spolupráci celého klubu. Dozvěděli jsme se vše potřebné. Doma to probereme a bude-li mít kluk zájem, do přípravky začne chodit,“ vyjádřil se jeden z tatínků.

„Nábor do hokeje probíhá celosezonně, a to vždy v úterý od 16 hodin a ve čtvrtek od 16.30,“ dodala Hana Balgová.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.