Návštěva z Texasu zavítala do Velkého Meziříčí

Foto1Vše začalo psaním dopisů a nakonec přišlo i osobní setkání dvou malých kamarádek. Jedna je z Velkého Meziříčí, ta druhá však ze státu Texas v USA.

Dne 8. března navštívila desetiletá Miriam z Texasu nejen svoji kamarádku Adélku, se kterou si již několik let dopisuje, ale i její spolužáky třídy 4.A ZŠ Oslavická ve Velkém Meziříčí. Miriam se svojí tetou Carol si připravily pro děti představení státu Texas, i města Waco, ve kterém Miriam žije. Žáci naší školy představili krátkou prezentaci o Velkém Meziříčí. Miriam se však nejvíce těšila na návštěvu sjezdovky na Fajtově kopci, neboť se nikdy nedotkla sněhu a moc si přála postavit svého prvního sněhuláka. Dětem přivezla několik pěkných knížek, ale nejcennějším dárkem pro všechny byly dopisy jejích spolužáků, kteří by si rádi dopisovali se žáky naší školy. Celé setkání bylo milým zpestřením výuky angličtiny, děti si vyzkoušely svoje komunikační dovednosti a hlavně se nemohou dočkat, až napíší první dopisy svým vrstevníkům do Texasu.

Foto2

 

 

 

 

Eva Koudelíková, ZŠ Oslavická

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.