Loutkové divadlo se rozloučilo. Znovu se otevře na podzim

IMG 2302Loutkoherecký spolek při Jupiter clubu ukončil svou již 66. sezonu. Se svými malými diváky se rozloučil pohádkou Čarovné bačkory.

Rybářský synek Luky zasekne na udici zlatou rybku a od toho okamžiku se mu změní celý život. Místo tradičního létajícího koberce ho na přání přenesou do šachova paláce kouzelné létající bačkory. V palácových zahradách potká prince Mukyho, který se ve svém světě a otcově paláci cítí jako ve vězení. Dohodnou se, že si své role vymění. Muky pozná rodiče Lukyho a zjistí, že jsou jeho adoptivními pěstouny. Luky zažije únos, který si objednal velkovezír, toužící uchvátit vladařské křeslo. Všechno nakonec dobře dopadne, šach nalezne v Lukym svého ztraceného syna, staršího bratra Mukyho, kterému tak může předat svou korunu a břímě vlády.

Na závěr představení se s dětmi rozloučil Kašpárek a vyzval je, že pokud se budou nudit, mají mu nakreslit obrázek. Mohou jej předat na programovém oddělení, kde si je vyzvedne a vystaví u sebe na malé scéně Jupiter clubu.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.