Základní a Praktická škola pořádala první ročník recitační soutěže pro žáky se zdravotním postižením

basnickaZákladní škola a Praktická škola Velké Meziříčí ve spolupráci s Městskou knihovnou Velké Meziříčí uspořádala dne 11. dubna 2017 pro žáky recitační soutěž pod názvem „ Já a básnička“. Navázali jsme na tradici, kterou dříve organizovala Základní škola v Třebíči a v důsledku organizačních změn byla před několika lety ukončena.

Žáci soutěžili ve třech kategoriích:

1. kategorie: 1.-3. ročník, 2. kategorie: 4.-6. ročník, 3. kategorie: 7.-9. ročník

Soutěž byla určena žákům se zdravotním hendikepem ze škol v Kraji Vysočina. Prvního obnoveného ročníku se zúčastnili zástupci škol z Velkého Meziříčí, Třebíče, Bystřice nad Pernštejnem a Moravských Budějovic. Samotná soutěž proběhla v příjemných prostorách městské knihovny, ve kterých účastníky přivítala paní ředitelka Mgr. Ivana Vaňková. Po úvodních slovech ředitele pořádající školy Mgr. Josefa Prokopa byla soutěž zahájena. Porota složená ze zástupců zúčastněných škol neměla lehký úkol. Vybrat nejlepšího, vzhledem k podávaným výkonům, nebylo vůbec jednoduché. Konečné výsledky ocenily paměť, úroveň přednesu a náročnost obsahu u jednotlivých účastníků.

Vítězové kategorií:

1. kategorie – Ondřej Štoudek (Třebíč)

2. kategorie – Jiří Burak (Moravské Budějovice)

3. kategorie – Denisa Dufková (Třebíč)

Po součtu všech bodů bylo konečné pořadí škol – první byli žáci z Moravských Budějovic, druzí skončili reprezentanti z Třebíče a třetí místo obsadili zástupci z Bystřice nad Pernštejnem. Pro naši školu zůstala nepopulární bramborová medaile.                         

Všichni soutěžící obdrželi diplom a věcné ceny. Soutěž zakončila paní ředitelka knihovny. Na závěr všem poděkoval ředitel pořádající školy a zároveň pozval na další ročník, který by se měl opět konat ve Velkém Meziříčí. Doufáme, že za účasti i dalších škol z Kraje Vysočina.    

Mgr. Josef Prokop, ředitel školy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.