Děti poměřily svoji zdatnost při olympiádě na Tržišti

DSC03069S cílem přivést děti k pohybu, ke sportu a potažmo k dobré fyzické zdatnosti proběhla na Tržišti již třetí Olympiáda mateřských škol ve Velkém Meziříčí.

„Olympiáda je takovým vyvrcholením sportovních aktivit našich dětí během celého školního roku,“ říká ředitelka Mateřské školy Velké Meziříčí Božena Suchánková a vyjmenovává další pohybové aktivity: „Děti chodí cvičit na trampolínách, na horolezeckou stěnu, do hasičské zbrojnice, tělocvičen základních škol či házenkářské haly, bruslit na zimní stadion, navštěvují dopravní hřiště, provozují pěší turistiku po okolí, zapojují se do celorepublikového projektu Děti na startu.“ Mnohé z nich probíhají ve spolupráci s velkomeziříčskými sportovními oddíly, například olympiádu zastřešují fotbalisté.

Na Tržišti poměřilo svoje síly a zdatnost sto padesát dětí rozdělených do družstev, která se střídala na jednotlivých stanovištích. Úkoly byly zaměřeny na dovednosti s míčky i fotbalovým míčem, koordinaci pohybů, přesnost a obratnost, na podporu všestrannosti.

„Je radost vidět na našem travnatém hřišti tolik malých dětí v pohybu,“ pochvaloval si Libor Smejkal z FC Velké Meziříčí. Však jedním z účelů akce je i to, aby mezi nimi fotbalisté objevili nové mladé hráče.

Martina Strnadová

Sponzoři dětské olympiády: FC Velké Meziříčí, Město Velké Meziříčí, Horácké autodružstvo, Poex, Stavebniny Smejkal, Agados, Pepínostav, Bid Food. Mediální partneři Velkomeziříčsko a Studio Tulák.

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.