Základní školu Oslavická navštěvují žáci už třicet let

IMG 9541Velkomeziříčskou Základní školu Oslavická, jinak také „školu s úsměvem“, navštěvují žáci už třicet let. Oslavy výročí proběhly v pátek 22. září.

V září roku 1987 usedli do lavic tehdy nově postavené budovy Základní školy Oslavická v Čechových sadech první žáci. A celé čtvrtstoletí probíhá jejich výuka pod vedením ředitelky Dagmar Suché. „Z celého srdce bych chtěl poděkovat především jí, protože je to hlavně ona, která tlačí naši školu dál,“ řekl úvodem starosta Radovan Necid.

Škola ZS_Oslavická_30x20cmK oslavám výročí se sešly stovky hostů, žáků, učitelů, rodičů i zástupců zřizovatele města Velké Meziříčí, či Kraje Vysočina. „Vítám mezi námi bývalé i současné zaměstnance a žáky, také rodiče, protože už k nám chodí druhá generace,“ připomněla ředitelka Dagmar Suchá. Ti všichni si mohli prohlédnout prostory školy, která za ta léta prošla mnohými modernizacemi, výměnou oken i zateplením, opravou kuchyně i kotelny. Poslední vylepšení, kterého se Oslavická dočkala, byla nedávno dokončená revitalizace nádvoří za dva miliony korun. Právě tam se odehrávala část programu – taneční vystoupení žákyň. Posléze deštivé počasí zahnalo účinkující i návštěvníky do tělocvičny, kde se představili sportovci s ukázkami gymnastiky. Poté si hosté mohli prohlédnout celou školu s třídami prvního i druhého stupně, nově vybavenými odbornými učebnami, pracovny a dílny, tělocvičny, zrcadlový sál či družinu, zavítat mohli i do relaxačního parku v sousedství školy.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.