Abecedy peněz se účastní i žáci z Velkého Meziříčí

AP CSASTřída 4. A ze ZŠ Školní Velké Meziříčí se přihlásila do bezplatného zážitkového programu pro žáky 4. tříd finančního vzdělávání České spořitelny „Abeceda peněz", který je aktuálně veřejnosti známý také díky probíhající a časté televizní reklamě.

Projekt čtvrťáků z naší školy začal 19. března návštěvou pobočky ČS ve Velkém Meziříčí, kde se žáci seznámili s prostředím banky „z druhé strany". Povídali si o podnikání, podnikatelském záměru, kapitálu, příjmech a výdajích.

„Abeceda peněz" je zajímavým nápadem založení firmy dětmi s počátečním kapitálem 3000,- Kč, který žáci při návštěvě pobočky od České spořitelny obdrželi na realizaci svého podnikatelského nápadu. Děti si vymyslely vlastní podnikatelský plán, jehož uskutečněním vydělají peníze. Za počáteční kapitál nakoupily s paní učitelkou potřebné pomůcky, ze kterých dva měsíce vyrábí a připravují se na jarmark, který se uskuteční 12. června v prostorách České spořitelny ve Velkém Meziříčí. Jarmark bude doprovázen programem vymyšleným samotnými dětmi. Součástí zábavného programu je také tombola plná zajímavých cen.

Děti se velmi těší, že si díky projektu zahrají na malé podnikatele a vydělají peníze pro svoji třídu a na svůj cíl. Zisk potom využijí podle svých přání - zaplatí jimi školní výlet a část peněz chtějí věnovat na dobročinné účely. Čím více návštěvníků do jejich stánků přijde, tím budou úspěšnější!

Srdečně všechny zveme na tuto mimořádnou akci a předem děkujeme za podpoření dětí.

třídní učitelka 4. A

Bez názvu_copy_copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.