Zlato na olympiádě základních škol vybojovali žáci z Oslavické

 MG_2473Závěr školního roku patřil již tradičně sportovnímu souboji v rámci Olympiády žáků 2. stupně základních škol Velké Meziříčí.

Pořadatelem letošního ročníku byla Základní škola Sokolovská, která připravila utkání na víceúčelových hřištích s umělým povrchem a s pískem vedle Základní školy Oslavická i v tělocvičně Základní školy Školní.

V úterý 18. června od 8:30 hodin proběhlo slavnostní zahájení, na kterém všechny zúčastněné přivítal ředitel školy ZŠ Sokolovská Petr Hladík a místostarostka města Jiřina Jurdová. Po přečtení slibu závodníků a slavnostním zapálení olympijského ohně, vystoupily s připraveným gymnastickým číslem členky sportovního kroužku ze ZŠ Sokolovská.

Za ideálního slunečného počasí si čtrnáctičlenné smíšené týmy žáků 2. stupně změřily své síly ve čtyřech míčových disciplínách. Žáci 6. a 7. ročníků soutěžili v přehazované, streetballu, kin-ballu, chlapci v minikopané a děvčata v miniházené. Starší družstva vyměnila přehazovanou za volejbal, jinak pro ně zůstalo složení disciplín stejné.

Veškerá utkání proběhla v duchu fair play a za obrovské podpory ostatních spolužáků.
Po velmi vyrovnaných výkonech nakonec zvítězila Základní škola Oslavická, před druhou ZŠ Sokolovskou a třetí příčka patřila ZŠ Školní, které stříbro uniklo o pouhé 3 body. Medailového ceremoniálu se zúčastnil také starosta města Josef Komínek, který dětem předal poháry, poděkoval za skvělé sportovní výkony a perfektně připravený program organizátory olympiády.

M. Hudková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.