Házenkáři pořádali příměstský dětský tábor

tit copy_copy_copy_copy_copyTJ Sokol Velké Meziříčí pořádal v termínu od 19. do 23. 8. již tradiční příměstský tábor pro naše házenkářské naděje.

Byl určen pro kluky od 5 do 10 let. Letos se zúčastnilo 12 chlapců, kteří byli na začátku rozděleni do dvou družstev, která proti sobě celý týden zápolila.
Trenéři si připravili pro házenkáře bohatý program. Kromě čtyř tréninkových jednotek si po celý týden užívali různých týmových her. Dokonce si vyzkoušeli biatlon, který není zrovna sportem pro letní měsíce. 

Postavili jsme domečky pro zvířátka a skřítky, vymysleli k nim příběhy. Navštívili jsme podzemí zdejšího zámku, kam se většina z nás podívala vůbec poprvé, provedl nás pan Jiří Štěpánek. Přivítal nás a vyfotil se s námi zdejší majitel zámku, pan Jan Podstatzky Lichtenstein. Zahráli jsme si, někteří vůbec poprvé, bowling. V Jihlavě, i přes zpoždění autobusu, jsme se nakonec pobavili na laser game. Vše vyvrcholilo ve čtvrtek, kdy jsme vlakem odcestovali do Kuřimi. Tam jsme navštívili místní wellness centrum, zahráli si plážovou házenou.

Po návratu vlakem do Velkého Meziříčí jsme shlédli zápas našich a kuřimských mladších žáků, trénink dorostenců s ženami a trénink našich mužů. V průběhu těchto tréninků, si kluci měli možnost opéct špekáčky a ochutnat různé dobroty, které pro tuhle příležitost připravily šikovné maminky. Po tréninku mužů se hráči a trenéři podepsali klukům na oddílová trička. Než se připravilo přespání a promítání pohádky na hale, tak jsme ještě překonali strach při stezce odvahy. Noc na hale zvládli naše házenkářské naděje bez chybičky a po snídani jsme ještě v pátek sehráli přípravný zápas ve velké házené proti mladším žákům SK Kuřim na 3x10 minut bez počítání skóre. Poté jsme vše zhodnotili, kluci dostali drobné dárky a tím pro letošní rok příměstský tábor skončil. Největší radost jsme jako trenéři měli z pozitivních ohlasů kluků, kdy zaznělo, jestli by tábor nemohl být prodloužen ještě o další týden. 

Všichni jsme si celý týden užívali a rozzářené oči zúčastněných jsou pro nás trenéry velkým závazkem na příští rok.
V průběhu tábora nám pomáhali Tomáš Krčál a Jakub Strýček, věkem ještě dorostenci a za to jim patří velké poděkování.

Trenéři: Petr Kaštan, David Stoklasa, Vlaďka Kaštanová, Jiří Holý.

Nadále nabíráme do svých řad kluky se zájmem o pohyb od 5 do 10 let. Nebojte se, a přijďte mezi nás. Házená je sport pro všechny.

Více informací - David Stoklasa, tel. 608 308 044

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.