Prvňáčci mají za sebou první školní den

Oslavicka foto_2.JPG_V pondělí 2. září odstartoval další školní rok, se kterým do lavic základních škol usedlo 127 prvňáčků. V tomto roce město Velké Meziříčí otevřelo šest 1. tříd, na každé základní škole dvě.

Třicet osm na ZŠ Komenského, čtyřicet dva na ZŠ Oslavická a třicet šest na ZŠ Školní, to je celkový počet žáků, kteří ve školním roce 2019/2020 usedli do lavic prvních tříd základních škol ve Velkém Meziříčí. V místních částech začaly nově školní povinnosti 11 prvňáčkům, sedmi v Mostištích a čtyřem ve Lhotkách.

Úspěšný vstup do nové životní etapy přijel dětem do Mostišť a na ZŠ Komenského popřát hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek v doprovodu starosty města Josefa Komínka. Na Školní přivítal děti a jejich rodiče vedoucí odboru školství Ing. Stupka. Slavnostního zahájení na ZŠ Oslavická se zúčastnila místostarostka Ing. Jiřina Jurdová, která popřála dětem spoustu školních úspěchů a hlavně neopakovatelných zážitků. Čtyři prvňáčky ve Lhotkách přivítala ve škole také místostarostka společně s Ing. Stupkou.
Každý prvňáček obdržel od Kraje Vysočina jako dárek bezpečný kufřík a stavebnici ROTTO.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.