Žáci běhali v zámeckém parku

 MG_7051_copyŽáci základních a středních škol se zúčastnili orientačního běhu zámeckým parkem. Akci zorganizovalo ekocentrum Chaloupky o.p.s. v rámci projektu Evropský týden mobility, který je letos zaměřený na pěší chůzi. K základnímu stanovišti u velkomeziříčského zámku dorazily děti ze Základní školy Oslavice, z Gymnázia Velké Meziříčí, ze Základní školy a Praktické školy Velké Meziříčí a z Hotelové školy Světlá a Střední odborné školy řemesel Velké Meziříčí.

Na startu žáci obdrželi mapu se zaznačenými kontrolními stanovišti, které museli v určeném pořadí zdolat v co nejrychlejším čase. Orientační běh mimo rychlost vyžaduje i orientaci v terénu, kterou děti prokázaly. Snazší trasa obsahovala deset kontrol, složitější byla delší a měla celkem čtrnáct kontrolních stanovišť. Všechny zúčastněné děti dorazily úspěšně do cíle a odměnou jim byl poznámkový blok.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.