Maličkost, která zahřeje u srdce

11Je 24. říjen 2019 odpoledne a šest děvčat z 1. oddělení školní družiny ZŠ Školní Velké Meziříčí odjíždí na návštěvu do Charitního domova Moravec do Louisina domu. Bydlí zde 26 babiček a dědečků, kterým vezeme živého malého králíčka včetně klece, krmiva, podestýlky, vitamínů a dobrůtek pro něho určených.

Na tento dar si děti z 1. oddělení školní družiny vydělaly prostřednictvím vánočního jarmarku, který byl uspořádán v loňském roce k 15. výročí naší školy. Dalším naším dárkem je malovaný obrázek Louisina domu.

Po příjezdu nás na Louisině domě vřele přivítala milá paní ředitelka Mgr. Petra Řezáčová, Ph.D. společně s paní Bc. Janou Křepelkovou, DiS. a ostatním personálem domova. Děvčata předala králíčka, a protože to je kluk, vymyslely jsme mu společně jméno. „Jsme na Louisině domě, bude to Louis. Takže se bude jmenovat Lojzík", zaznělo společně. A pak už jsme navštívili s Lojzíkem všech 26 obyvatel, kterým jsme ho představily a věnovaly i každému námi vyrobené makové srdíčko. Přály bychom vám vidět tu radost v očích babiček a dědečků, jejich úsměvy na tvářích, možná v dušičkách i milé vzpomínky. Byl to pocit k nezaplacení! Po tomto silně emotivním zážitku nás čekalo pohoštění a sladká odměna. Po občerstvení jsme se zašly podívat na malé kozičky, které bydlí v areálu. Ty se nám také moc líbily. Pak už následovalo rozloučení a návrat zpátky domů.

Chtěla bych touto cestou poděkovat panu řediteli ZŠ Školní Mgr. Petru Blažkovi a paní zástupkyni ředitele Mgr. Ivě Najmanové, že nám umožnili zrealizovat náš záměr, paní ředitelce Charitního domova Moravec Mgr. Petře Řezáčové, Ph.D., paní vedoucí Louisina domu Bc. Janě Křepelkové, DiS. a ostatnímu personálu za velmi vřelé přijetí i za pohoštění. Děkujeme babičkám i dědečkům za jejich úsměvy. V neposlední řadě bych chtěla poděkovat panu řediteli Ing. Jindřichu Geisselreiterovi a panu Ivo Věžníkovi ze společnosti Building Plastics ČR, s.r.o. z Velké Bíteše za bezplatné zapůjčení vozu VW Caravelle. Díky jejich maximální vstřícnosti byla naše cesta jednodušší – DĚKUJEME.
Dík patří i Ing. Ivo Dupalovi ze společnosti Sedupa 4PETS s.r.o. za maximální vstřícnost a za dárky pro Lojzíka.

Ovšem největší dík patří dětem z 1. oddělení školní družiny ZŠ Školní, které svými výrobky pomohly zrealizovat tuto nádhernou akci. A holky – Adélko Derahová, Lucinko Petrů, Aničko Rausová, Karinko Šteflová, Sárinko Věžníková, Beatko Votoupalová - byly jste skvělý! Je dobré vědět, že mladá generace má úctu a schopnost empatie k druhým lidem.
Naším cílem bylo udělat babičkám a dědečkům radost a to se nám určitě podařilo. Určitě bychom nechtěly radost dělat jen jednou za rok a pokud to jen půjde, určitě se za nimi ještě podíváme. Říká se, že není nic krásnějšího než rozzářená dětská očička, ale troufáme si říct, že není i nad úsměv našich babiček a dědečků.

Jitka Prášková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.