Martin na bílém koni přijel za dětmi do školky

tit copy_copy_copyV pondělí 11. listopadu přijel do Mateřské školy Čechova již po osmé svatý Martin na bílém koni. Tradiční akci pro rodiče a děti připravily zaměstnankyně mateřské školy ve spolupráci s p. Kališem a Minářem.

Cílem Martinské slavnosti bylo připomenout poselství svatomartinské pověsti – dokázat se podělit s ostatními a pomáhat druhým lidem. Na začátku oslavy předvedly děti pásmo sestavené z básní, písní a legendy o sv. Martinovi. Po krátkém úvodu jsme přivítali „opravdového" Martina na bílém koni, který nás sledoval při plnění úkolů na školní zahradě. Odměnou za splnění aktivit nejen pro děti, ale i rodiče, byly martinské rohlíky a čaj či punč pro zahřátí. Svatý Martin však musel odjet, aby mohl napomáhat dalším lidem. Vydali jsme se po jeho stopách a na cestu si svítili lampiony. Jeho rychlá kopyta jsme však nedostihli. Při návratu k mateřské škole nás čekalo překvapení – ohňová show. Akce se vydařila a již nyní se těšíme na její další ročník.

Za MŠ Čechova Eva Hammerová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.