Žáci utržili v Andělské kavárně 50 tisíc korun. Peníze použijí na výlet i dobročinné účely

P1040927Ve středu 4. prosince 2019 se v České spořitelně konal předvánoční jarmark firmy Andělská kavárna žáků 5.B ze Základní školy Školní. Tímto odpolednem byl završen tříměsíční zážitkový program finanční gramotnosti Abeceda peněz.

Žáci si založili firmu, vypracovali podnikatelský záměr, stanovili si cíl a 3 měsíce tvořili a vyráběli, pekli, zavařovali i sušili, tedy svůj plán realizovali. Zároveň se zdokonalovali v mnoha manuálních činnostech, přemýšleli o správě financí, společné práci a zodpovědnosti. V průběhu zjišťovali, co práce, času a úsilí se skrývá za každou věcí, kterou dnes nabídli široké veřejnosti ke koupi pro radost v předvánočním čase, k ochutnání ze svých andělských dobrot, a tím k vytvoření zisku.

Součástí dnešního jarmarku bylo taneční vystoupení, bohatá tombola i aukce. V dražbě se podařilo žákům prodat dort s logem naší firmy Andělská kavárna a krásný obraz malovaný chlapcem ze třídy.

Česká spořitelna do začátku poskytla malým podnikatelům půjčku. Díky obrovskému nasazení a snažení, ale i díky sponzorským dárkům do tomboly se dětem podařilo utržit neuvěřitelnou částku 50 000 korun. Celý projekt i tento den se stal pro děti nezapomenutelným zážitkem. Necháme v sobě doznít atmosféru celého tříměsíčního snažení, a potom nás čeká obrovská odměna v podobě krásného společného výletu.
Chtěla bych poděkovat České spořitelně a manažerkám projektu, vedení školy a firmám našeho města, ale hlavně rodičům ,,mých andílků" za velikou pomoc, podporu i sponzorské dárky k realizaci celého zážitkového projektu o penězích. Děti nadchnul a umožnil jim nahlédnout do světa podnikání interaktivní a hravou cestou.

Ing. Renata Fikrová
třídní učitelka

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.