Když děti dělají radost dětem

krabice od_obtVánoční svátky se blíží a snad každý z nás už se těší nejen na odpočinek u pohádek a cukroví, ale i na to, jak obdaruje své blízké a zároveň se potěší dárky, které sám dostane. Ne všem dětem se to však poštěstí, a proto je tu charitativní sbírka s názvem Krabice od bot.

Jedná se o celostátní kampaň, kterou již několik let organizuje Diakonie Českobratrské církve evangelické. Prostřednictvím dárků získaných od dobrovolných dárců se snaží zpříjemnit vánoční svátky těm, kteří žijí v tíživé sociální situaci a kteří to ocení asi nejvíc – děti žijící mimo rodiny či z rodin, kterým bohužel na nákup dárků nezbývají v rodinném rozpočtu prostředky. Vše je velmi jednoduché. Prázdnou krabici od bot naplníte dárky pro děti podle vlastního uvážení. V úvahu vstupuje samozřejmě věk a pohlaví dítěte (sbírá se pro děti od 0 do 17 let), tyto údaje je třeba vyznačit na krabici zvenku a štítek dobře připevnit. Až krabici zabalíte, donesete/dovezete ji na některé ze sběrných míst. Celá akce vyvrcholí Štědrým dnem, ale aktuálně míří již do finiše, dárky jsou téměř vybrány a budou převezeny k předem domluveným organizacím, které se postarají o to, aby našly svého adresáta.

Když děti darují dětem, je v tom spousta radosti. Letos se do tohoto krásného projektu zapojili s nadšením i žáci třídy 7.B naší školy. Věříme, že „naše" krabice vykouzlí pod vánočním stromečkem spoustu úsměvů, tak jako nám při jejich balení.

Mgr. Petra Stočková, ZŠ Oslavická

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.