Vánoční laťka probíhala ve znamení vynikajících výkonů

w4001Letošní již XXIII. ročník školní sportovní akce přinesl řadu výborných osobních výkonů a posunutí rekordní hranice v kategorii chlapců. Na okresním kole atletické disciplíny skoku vysokém se sešla konkurence osmnácti dívek a dvaceti jednoho chlapce z pěti základních škol okresu.

Diváci v tělocvičně Základní školy Oslavická Velké Meziříčí byli nejprve svědkem dramatického souboje v kategorii dívek. Vyrovnanému poli závodnic nakonec v závěru „odskočily" svými výbornými výkony celková vítězka Sára Pavlidu a stříbrná Veronika Švandová, které dramatickou soutěž skončily těsně pod hranicí rekordu z loňského ročníku - 148 cm. O jejich pořadí stejně jako o pořadí na 3. – 4. místě pak rozhodovaly neplatné pokusy. Bronz brala Klára Pospíšilová 134 cm, jež tak završila úspěšné vystoupení skokanek Základní školy Školní Velké Meziříčí, před čtvrtou v pořadí Karolínou Slámovou ze Základní školy Sokolovská Velké Meziříčí.

Soutěž chlapců měla jasného favorita v podobě obhájce loňského triumfu Tomáše Neufusse. Ten svoji pozici suverénně obhájil. Nejprve posunul rekordní školní hranici již 5. prosince a tuto hodnotu ještě navýšil excelentním pokusem na 186 cm, což znamenalo posunutí maxima v celé historii mítinku a vytvoření i nového rekordu pořadatelské školy. Jako třetímu závodníkovi v dosavadních dvaceti třech ročnících se podařilo obhájit prvenství (Lukáš Plodík v letech 1999, 2001, Josef Bednář v letech 2002 a 2003).

Ale více k závodu. Do výšky 155 cm se držela suveréna soutěže čtveřice pronásledovatelů, z nichž se nakonec nejvíce dařilo stříbrnému Šimonu Čechovi 165 cm z pořádající školy. O pořadí na třetím až pátém místě rozhodl při shodném výkonu až menší počet nezdařených pokusů. Bronzovou medaili nakonec bral Jakub Rosa ze Základní školy Sokolovská Velké Meziříčí před čtvrtým Tomášem Jaškem ze Základní školy Velká Bíteš, konečnou pátou příčku obsadil domácí Jiří Winterling.

Ceny do soutěže věnovalo ředitelství Základní školy Oslavická Velké Meziříčí společně s Okresní radou Asociace školních sportovních klubů České republiky.

Vincenc Záviška

vysledky

l

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.