Prvňáčci na modré škole měli strašidelnou výuku

IMG 3313_copyV době distanční výuky přišly děti z našich prvních tříd o slíbené halloweenské dopoledne ve škole, proto jsme se při online výuce domluvili, že si po návratu do školních lavic uspořádáme jeden den strašidelnou výuku. Děti přišly ráno z domova převlečené do úžasných masek a s dobrou náladou. Tu jsme ještě vylepšili soutěžemi, kde se 5 družstev ze třídy utkalo ve dvanácti disciplínách typických převážně pro Halloween.

Družstva například hledala malé kartonové halloweenské dýně, které byly rozmístěné po celé třídě, děti také řešily strašidelný kvíz, odpovídaly na legrační otázky, aniž by se rozesmály, hádaly pohádkové postavy, poznávaly poslepu různé předměty, hledaly zlaťáky v neprůhledné sklenici s živým hmyzem, loupaly jablka a snažily se ukrojit co nejdelší slupku, lovily jablka v misce s vodou pomocí úst, balily mumii do toaletního papíru, proměňovaly pomocí pastelek tiskací písmena v postavy či předměty. Poslední vyučovací hodinu děvčátka a kluci tvořili strašidelnou koláž. Nakonec proběhlo vyhlášení soutěže o nejlepší strašidelnou, nejelegantnější a o nejzajímavější masku. Výherci byli odměněni diplomy a drobnými cenami. Celý den se nám vydařil a hezky jsme si ho užili.

Jana Kubátová
(třídní učitelka 1.A)

IMG 3353

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.