Prvňáčky na modré škole učí ke zdraví

modrá školaV prvních třídách naší školy probíhalo v lednu projektové vyučování na téma „Člověk a jeho zdraví". Žáci se v hodinách prvouky naučili určovat jednotlivé základní části těla, které jsou vidět, popisovali je podle obrázků i podle skutečnosti. Naučili se pojmenovat lidské smysly a jejich čidla. Děti pochopily význam péče o své zdraví, povídaly si o tom, co může a nemůže člověka během života ovlivnit, jak je důležité se orientovat v základních lidských potřebách. Upevnily si návyky osobní hygieny, odpočinku i aktivního pohybu. Pochopily, proč je nebezpečné požití návykové látky a připomenuly si nebezpečí ohrožení při setkání s neznámými lidmi. Procvičily si stolování jako společnou činnost v rodině vytvářející pocit domova.

Během výuky děti plnily prakticky i písemně různé úkoly ve skupinkách, ve dvojicích i jednotlivě, své vědomosti si také utužily formou her. Tato forma práce na téma „Člověk a jeho zdraví" se dětem líbila. Děti si uvědomily, co vše s lidským zdravím souvisí, co mu škodí a co pro jeho ochranu mohou ve svém věku udělat. Projektové vyučování pokračovalo ve výtvarné a pracovní výchově. Cílem projektu bylo zábavnou formou pochopit základy zdravého stravování a osvojit si správné stravovací a hygienické návyky.

Jana Kubátová, třídní učitelka 1.A

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.