Druháci ze Základní školy Školní jsou i kutilové

IMG 8393Škola, to je hra, při které se děti učí psát, číst a počítat. A nejen to. Být kamarád, vycházet spolu, pomáhat si, společně tvořit a mít radost z výsledku. Tvoření si užíváme v hodinách výtvarné a pracovní výchovy a v projektových dnech. Pracujeme s papírem, plastelínou, přírodninami, stavebnicí ROTO, pečeme cukroví.

V letošním školním roce jsme také využili příležitosti pracovat se dřevem a zapojili jsme se do aktivity Kutilové. Byla nám nabídnuta v rámci projektu „MAP II rozvoje vzdělávání v ORP Velké Meziříčí", který realizuje MOST Vysočiny, o.p.s. Cílem bylo vytvořit výrobek z opracovaných hranolů, krychlí, válečků a koleček.

Nejdříve proběhla porada. Děti usilovně přemýšlely, skládaly a rovnaly dřevěná tělesa a sdělovaly své návrhy. Nakonec jsme se však shodli na tom, že vytvoříme něco, co je nám blízké a vznikl dějový výjev s názvem Přijíždí k nám Večerníček. Děti práce velmi bavila a my dospělí jsme jen dohlíželi na bezpečnost. Pravda, trošku pomoci jsme museli, ale opravdu jen trošku. Věřím, že děti s chutí budou tuto dovednost rozvíjet dál podle svých možností. Odměnou jim byla nejenom radost z krásného díla, ale i poznání, že člověk svou pílí a soudržností dokáže vše.

Jsme moc rádi, že jsme si mohli výuku zpestřit prací s voňavým dřevem a tímto děkujeme MAS MOST Vysočiny za zprostředkování a za materiál.

Žáci 2.A

Bez názvu

IMG 8399_1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.