Znovu Stavíme ze stavebnice ROTO

igrRada Kraje Vysočina vyhlásila už 5. ročník soutěže Stavíme ze stavebnice ROTO s podtitulem IGRÁČEK „ochránce přírody". Žáci 1. až 3. tříd mají za úkol pomocí stavebnice Roto a kamaráda Igráčka vymyslet způsob, jak by lidé mohli naší přírodě pomoci. Fantazii se v žádném případě meze nekladou...

Paní učitelka, nebo pan učitel výtvory vyfotí a pošle do soutěže do 30. dubna 2021 přes webovou stránku www.kr-vysocina.cz/stavimezrota. Porota složená ze zástupců kraje, partnerů a metodiček, které soutěž připravovaly, vybere tři nejlepší třídy z každého ročníku. Celkem tedy devět úspěšných tříd pojede, pokud to epidemiologická situace dovolí, na výlet do VIDA! science centra Brno. V případě, že to možné nebude, přijede zábavná show pro malé vědce přímo do školy anebo děti odměníme učební pomůckou či jinou odměnou.

Aktuální situace sice neumožňuje přípravu na soutěž přímo ve škole a i po návratu dětí zpět do lavic bude mnoho jiných věcí, které je potřeba dohnat, ale věříme, že mnozí naopak najdou způsob, uvítají rozptýlení a i v této zvláštní době si s chutí a rádi zasoutěží.

Terezie Doleželová, odbor školství, mládeže a sportu
Krajský úřad Kraje Vysočina

igriigri

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.