Zápis do 1. tříd základních škol začíná prvního dubna

IMG 7762-5587-1000-800-80Oznamujeme rodičům, že zápis dětí do 1. tříd pro školní rok 2021/2022 se bude v základních školách ve městě, v Mostištích a ve Lhotkách konat bez přítomnosti dětí ve škole. Školy budou přijímat žádosti od 1. 4. 2021 do 16. 4. 2021.

 

 

Dokumenty lze do školy doručit těmito způsoby:

  1. Do datové schránky školy
  2. E-mailem s uznaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý e-mail s naskenovanou žádostí)
  3. Poštou
  4. Vhozením do poštovní schránky na budově školy

Rodiče jsou povinni přihlásit své dítě k povinné školní docházce. Žádost o přijetí, či o odklad musí podat zákonní zástupci dětí narozených od 1. 9. 2014 do 31. 8. 2015, popřípadě dětí, které měly odloženou povinnou školní docházku k 1. 9. 2020. Součástí žádosti musí být i kopie rodného listu dítěte. Ten bude po ověření údajů skartován. Pokud uvažujete pro své dítě o odkladu školní docházky, je třeba k žádosti o odklad doložit doporučení školského poradenského zařízení a doporučení pediatra nebo odborného lékaře. V případě, že tato doporučení nebudete mít, podáte pouze žádost o odklad a doporučení doložíte později.

Základní škola Velké Meziříčí, Sokolovská 470/13:

Žádosti o přijetí k povinné školní docházce a dotazník lze vyplnit elektronicky v systému „Zápisy Online" na webových stránkách školy www.zssokolovska.cz v sekci Aktuality, nebo si potřebné dokumenty rodiče mohou vyzvednout na sekretariátu školy, vždy v pondělí a ve středu v čase 8:00 – 12:00 hodin.

Spádový obvod školy je tvořen ulicemi:
Boční, Fortna, Hřbitovní, K Haltýři, K. Pánka, Komenského, Kostelní, Mlýnská, Moráňská, Nad Gymnáziem, Náměstí, Novosady, Poříčí, Poštovní, Radnická, Rozkoš, Sokolovská, U Bašty, U Vody a V Podloubí a dále místní části Hrbov, Svařenov a obec Uhřínov.

Základní škola Velké Meziříčí, Oslavická 1800/20:

Žádosti o přijetí k povinné školní docházce a dotazník lze stáhnout na webových stránkách školy www.zs-oslavickavm.cz v odkazu Aktuality – Zápis do 1. tříd: http://www.zs-oslavickavm.cz/zapis-do-1-trid-17-4-2020/, nebo si potřebné dokumenty rodiče mohou vyzvednout ve vestibulu školy od pondělí do středy v čase 8:00 – 12:00 hodin.

Spádový obvod školy je tvořen ulicemi:
Bezručova, Čechova, Čermákova, Demlova, Družstevní, Dubová, Em. Zachardové, Habrová, Jedlová, Jižní, K Novému nádraží, Kolmá, Krškova, Malá Stránka, Markova, Mírová, Nad Kunšovcem, Nad Sv. Josefem, Nad Plovárnou, Nad Tratí, Nádražní, Na Vyhlídce, Na Výsluní, Oslavická, Ostrůvek, Pionýrská, Pod Strání, Školní, Třebíčská, V Jirchářích, Ve Vilách, Zahradní, Zelený kout, Zd. Vorlové a obce Baliny a Petráveč.

Základní škola Velké Meziříčí, Školní 2055:

Žádosti o přijetí k povinné školní docházce a dotazník lze stáhnout na webových stránkách školy www.3zsvm.cz v odkazu Naše škola-Zápisy do 1. třídy (www.3zsvm.cz/zapis-do-1-tridy) nebo si potřebné dokumenty rodiče mohou vyzvednou ve vestibulu školy, vždy v pondělí až středu v čase 8:00 – 12:00 hodin.

Spádový obvod školy je tvořen ulicemi:
Arch. Neumana, Bezděkov, Františkov, Fr. Stránecké, Gen. Jaroše, Hliniště, Hornoměstská, Jana Zahradníčka, Jestřábec, Jihlavská, Karlov, K Buči, Ke Třem křížům, K Novému světu, K Rakůvkám, Krátká, Křenice-samota, Křižní, Lesní, Lipnice, Loupežník-samota, Luční, Nábřeží, Nad Lalůvkou, Nad Pilou, Nad Sýpkami, Na Pískách, Na Spravedlosti, Nesměř-samota, Nová, Nová Říše, Obůrka, Podhradí, Pod Hradbami, Pod Kaštany, Pod Lesem, Pod Sýpkami, Polní, Průmyslová, Příční, Příkopy, Skřivanova, Slepá, Sluneční, Smrková, Sportovní, Strmá, Střední, Tichá, U Cihelny, U Elektrárny, U Světlé, U Statku, U Tržiště, U Zlatého křížku, Uhřínovská, V Potokách, Vrchovecká, Za Horou, Zámecká, Zámecké schody, Záviškova a Zelená.

Základní škola a mateřská škola Velké Meziříčí, Mostiště 50:

Škola bude svým dětem ze spádového obvodu zasílat poštou žádost o přijetí k povinné školní docházce a dotazník, případně je možné si dokumenty stáhnout na webových stránkách školy www.zsmostiste.cz.

Spádový obvod školy je tvořen místní částí Mostiště, Olší nad Oslavou a obcí Martinice pro žáky 1. až 5. ročníku.

Základní škola a mateřská škola Velké Meziříčí, Lhotky:

Škola svým dětem ze spádového obvodu zaslala mailem žádost o přijetí k povinné školní docházce a dotazník.

Spádový obvod školy je tvořen místní částí Lhotky, Kúsky a Dolní Radslavice pro žáky 1. až. 5 ročníku.

Ing. Pavel Stupka, vedoucí odboru školství a kultury

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.