Jaký byl první školní den? Plný dojmů

hlavní copySlavnostní zahájení školního roku si prvňáčci užili i se svými rodiči. Epidemie připravila budoucí žáky o zápis, ale prvního školního dne už se mohli účastnit s rodinou. Do lavic ve Velkém Meziříčí usedlo 123 žáků, v Mostištích 12 a ve Lhotkách 4. Svoji novou životní etapu tak zahájilo 139 prvňáčků prahnoucích po nových zážitcích.

Na základní školu v Mostištích nastoupilo 12 nových žáčků. V rámci slavnostního zahájení školního roku uvítala všechny přítomné ředitelka školy Jitka Dobrovolná a předala slovo starostovi města Alexandru Kaminarasovi, který čerstvým prvňáčkům popřál hodně úspěchů a spoustu příjemných zážitků v nově nastalé etapě jejich života. Starší žáci doplnili program zahájení recitováním básní a zpěvem s hrou na kytaru. Na závěr obdrželi noví žáčci uvítací list včetně věcných pozorností.

Základní školu Sokolovskou bude od nynějška navštěvovat 25 prvňáčků z toho 16 chlapců. Slavnostně je přivítal ředitel školy Karel Kaštan, který začal velkou pochvalou, protože žáci na jeho otázku reagovali rovnou zdvihnutím paže. Slovo předal místostarostovi města Františku Smažilovi. „Sešli jste se v první třídě, kde máte šanci získat nové kamarády. Věřte tomu, že přátelství ze základní školy mnohdy přetrvá celý život," přál Smažil. Ředitel školy před odchodem uvedl třídní učitelku Pavlínu Ondráčkovou slovy: „Příštích pět let vás povede skvělá třídní učitelka." Děti si od Kraje Vysočina jako dárek odnesly bezpečný kufřík.

Zuzana Najtová a Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.