Co se na Dóze uskutečnilo a na co se můžete těšit?

 MG_5485Po letní činnosti, kdy úspěšně proběhlo šest příměstských táborů a dva tábory pobytové, tým Dózy nezahálel. Nejen, že finišoval s nabídkou kroužků pro šk. rok 2021/2022, ale již v měsíci září 2021 Dóza uspořádala (či spolupořádala) tyto akce.

Středa 1. září: DÓZA ve spolupráci s Městem Velké Meziříčí, BESIPem kraje Vysočina a Městskou policií Velké Meziříčí uspořádala pro děti na dopravním hřišti akci Dětský den aneb bezpečně do školy. Pro děti byly od ranních hodin připraveny soutěže a úkoly tematicky zaměřené na bezpečnost silničního provozu a první pomoc. Nechyběla ani jízda zručnosti. Akce díky příznivému počasí se vydařila a cestu si k soutěžím našlo přes 250 dětí. Moc děkujeme za účast. Díky patří i hostům z Kynologického klubu Velké Meziříčí a Záchranné brigádě Jihomoravského kraje za ukázku výcviku psů v poslušnosti, ve vyhledávání osob a canisterapii.
Úterý 7. září: Tvořivé dílny a soutěže ve stánku Dózy každoročně nechyběly při DNECH ZDRAVÍ. Obzvlášť v dopoledních hodinách si včelku z papíru vyrobilo nespočet malých žáčků a školáků z MŠ. Vědomostní testy pro dospělé a hádanky byly připraveny pro odpolední návštěvníky akce.
Úterý 14. a středa 15. září: Sportovní den pro žáky 1. a 2. tříd ZŠ spolupořádala Dóza s oddílem házené TJ Sokol Velké Meziříčí. Obě akce proběhly za příznivého počasí na venkovním házenkářském hřišti. Šest stanovišť (např. střelba na cíl, měření rychlosti střelby, kutálení a předávání míče, překážková dráha, ...) úspěšně absolvovalo celkem 167 šikovných dětí.

DALŠÍ AKCE, KTERÉ PROBĚHNOU:
Neděle 19. září: V rámci Evropského týdne mobility na dopravním hřišti ve Velkém Meziříčí proběhne akce Zdravě a bezpečně na POHÁDKOVÝ VÝLET. Určena je především dětem a jejich rodinným příslušníkům. Těšíme se na vás od 14. hodin. Přijďte, přijeďte na kole či koloběžce si zasoutěžit s pohádkovými postavami a užít zábavu. Akce trvá do 17.00.
Čtvrtek 23. září: Dóza pořádá DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Od 15.00 zveme všechny příznivce a zvědavce na slavnostní otevření nových prostor. Přijďte se podívat a zjistit, co je u nás nového a co se změnilo. Čeká vás komentovaná prohlídka venkovních i vnitřních prostor s jedním z našich pedagogů. Těšíme se na vás. Prohlídka prostor probíhá do 18.00.

Již v průběhu prvního měsíce školní docházky zahájila Dóza pro žáky 4. tříd ZŠ dopravní výchovu. Teoretickou část s naším proškoleným pedagogem v září absolvuje celkem 5 tříd z místních ale i okolních škol. Teorii v dopravní výchově se Dóza věnuje v podzimních a zimních měsících. Praktická část pak probíhá na jaře na dopravním hřišti ve Velkém Meziříčí.
Na konci zářijového měsíce zahajují svoji činnost již některé kroužky. Těšíme se a věříme, že pravidelná činnost na Dóze v tomto školním roce vydrží bez jakéhokoliv nebo alespoň minimálního omezení.

Více informací o připravovaných akcí či kroužcích na www.dozavm.cz.

Dóza VM

ETM -_plakát

Plakát -_den_ot._dveří__ot._nových_protor

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.