Helena Švecová převzala skleněnou medaili

Image copyPředsedkyně Vlastivědné a genealogické společnosti při Jupiter clubu Velké Meziříčí Helena Švecová převzala včera v jihlavském Horáckém divadle Nejvyšší ocenění kraje Vysočina - skleněnou medaili.

Spolu s ní ocenil letos hejtman Vysočiny Jiří Běhounek deset dalších osobností veřejného života našeho kraje. "Mám radost, že si někdo všiml mé dlouholeté práce, kterou dělám zdarma a ve svém volném čase. Je to pro mě potěšující, ale zároveň také zavazující. Cítím velkou odpovědnost dělat to dál co nejlépe a s co největším nasazením svých sil a schopností," uvedla pro Velkomeziříčsko Švecová.

Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina je cena, udělovaná jednou ročně osobnostem kraje za dlouhodobý přínos veřejnému a společenskému dění. Seznam nominantů na nejvyšší ocenění vzniká tak, že návrhy krajských zastupitelů posuzuje speciální výbor krajského zastupitelstva, které pak následně udělení cen schvaluje.

Helena Švecová je propagátorkou genealogie, vlastivědy a badatelské činnosti, autorkou odborných publikací, konzultantkou rodopisů a kronik a po léta organizátorkou akcí dobrovolného spolku. Od roku 2002 předsedá Vlastivědné a genealogické společnosti při Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí, která pořádá přednášky, besedy, vlastivědné zájezdy i exkurze. Její členové vydávají desítky publikací a spolupracují s dalšími odbornými institucemi. 

-kid-

DSC01648-8835-800-600-80

Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.