Výlet na stěnu do Třebíče

Děti z lezeckého oddílu se v sobotu 3. 12. 2016 vydaly už podruhé vyzkoušet lezeckou stěnu TJ Alpin Třebíč, která je umístěná v tělocvičně ZŠ Benešova. Tuto "spřátelenou" stěnu už děti jednou navštívily, a to v říjnu, kdy tam strávily příjemné nedělní odpoledne. 

WP 20161016 12 31 46 Pro

"Děti byly nadšené a kromě zážitků si odnesly i cenné znalosti a dovednosti, týkající se lezení - oblékání úvazku, vázání osmičkového uzlu, jištění pomocí reversa či gri-gri, správný způsob práce s karabinami a expreskami," komentoval výlet Jiří Marek.

Protože lezecká stěna v Třebíči má odlišné parametry od té naší bouldrovky, je to pro děti určitě vítaná změna a načerpání nových zkušeností, přitom nemusí na trénink jezdit daleko. Lezecká stěna není koncipována pro bouldering, takže nemá dopadiště a lézt se musí vždy s jištěním. Stěna disponuje širokým spektrem profilů: svislý, převislý, pupek, kaskády, strop, krápník, polohovací boulder ... 

Tentokrát pochválila malé lezce i třebíčská kolegyně. "Děti z Velkého Meziříčí jsou velmi šikovné a hravě zvládají zdolat vyšší stěnu, než na kterou jsou zvyklé. Práce s lanem, jištění i nezbytné uzly jim také nedělají problém. Díky hře byla zdolána nejedna osmitisícovka! Děkujeme dětem i jejich panu vedoucímu Jirkovi Markovi za aktivně strávené odpoledne a těšíme se na další." za TJ Alpin Třebíč Radka Svobodová.

 WP 20161016 12 34 20 Pro

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.