Lektvar moudrosti III

candleDevátý díl slohových prací kvartánů gymnázia ve Velkém Meziříčí. Tentokrát s receptem vhodným pro začátek školního roku.

V dnešním receptu si ukážeme, jak správně připravit lektvar moudrosti.

Budete potřebovat: smysl pro humor, laskavost, talent a nezbytnou součástí je chuť učit se a poznávat. Pokud vás objevovat a studovat nové věci nebaví, tento recept pro vás není vhodný a raději se do něj vůbec nepouštějte. Jestliže vás naopak návod láká k vyzkoušení, pamatujte, že lektvar musíte užívat s mírou.

Do poloviny malé lahvičky nalijeme chuť učit se a poznávat. Pro výrobu lektvaru je to naprosto nepostradatelná složka.

Další ingrediencí je smysl pro humor, který se promíchá s chutí učit se. Přidáme ho osm kapek. Pokud už smysl pro humor máte v dostatečném množství, úplně postačí tři kapky.

Teď přichází na řadu laskavost. S laskavostí nešetřete, protože laskavých a hodných lidí není na světě nikdy dost, dejte jí aspoň patnáct až dvacet kapek.

Poslední přísadou je talent, který se dává jen pro dochucení lektvaru. Postačí tři kapky, ovšem jste-li skutečně nemotorní, můžete jich přidat i více.

Ingredience se snažte přidávat opravdu podle doporučeného návodu, jelikož je tu nebezpečí, že by vám vznikl přípravek s jiným účinkem.

Snad se vám lektvar povedl a doufáme, že ho budete užívat s opatrností.

Klára Pospíšilová

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.