Pozorný spoluobčan a městská policie zabránili krádeži

wiper-2870283 1920Všímavý občan upozornil Městskou policii Velké Meziříčí na podezřelého muže, který v ulici Třebíčská ze zaparkovaného vozidla sundává stěrače. „Strážníci na nic nečekali a neprodleně se dostavili na místo, kde se nacházel muž, který manipuloval se stěrači vozidla Peugeot modré barvy a následně je odejmul. Strážníci vyzvali muže, aby prokázal svoji totožnost a aby podal vysvětlení z jakého důvodu sundává stěrače a čí je to vozidlo. Pětačtyřicetiletý muž z Velkého Meziříčí nejprve strážníkům uváděl, že má dovoleno si z vozidla cokoli vzít, ale nebyl schopen uvést čí vozidlo je. Následně se hlídce přiznal, že stěrače chtěl odcizit," popsal situaci vedoucí městské policie Jan Klikar.

Hlídka na místo následně přivolala Policii ČR, aby ověřila totožnost muže, jelikož u sebe neměl žádný doklad. „Po provedených úkonech, byla muži uložena několikatisícová pokuta příkazem na místě za přestupek proti majetku. Děkujeme všímavému občanovi, který oznámením zabránil majetkové škodě majiteli vozidla," uzavřel Klikar.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.