Policisté se zaměřili na kontrolu řidičů

DBA -_3Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina realizovali v době od pátečního večera 19. srpna do sobotní rána 20. srpna dopravně bezpečnostní akci zaměřenou především na kontrolu řidičů, zdali neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek.

 

DBA -_1_1Do akce se zapojili policisté dopravní i pořádkové policie, kteří zkontrolovali 704 vozidel a zjistili 64 přestupků, z nichž 60 vyřešili n místě uložením pokuty v příkazním řízení. V pěti případech zjistili porušení nejvyšší povolené rychlosti, ve dvou případech zjistili u řidiče požití alkoholu, kdy dechová zkouška vykazovala hodnotu nepřevyšující jedno promile alkoholu v dechu a tito řidiči jsou podezřelé ze spáchání přestupku v dopravě. Jeden kontrolovaný řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, protože u něho byla provedená dechová zkouška pozitivní a hodnota byla vyšší než jedno promile alkoholu. V jednom případě policisté zjistili řidiče ovlivnění jinou návykovou látkou. Ve dvou případech řidiči nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem a v 15 případech řidiči vyjeli s vozidlem, které bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Sedm řidičů při kontrole nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti a tři řidiči nepředložili řidičský průkaz. Další rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce se připravuje na nadcházející víkend a souvisí s koncem prázdnin.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, vedoucí oddělení
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.