V průběhu letních prázdnin zemřeli na silnicích Vysočiny čtyři lidé

pexels-antonio-batinić-5364345Policisté v Kraji Vysočina od začátku července do konce letošního roku srpna vyšetřovali celkem 874 dopravních nehod. V průběhu letních prázdnin zemřeli na silnicích Vysočiny celkem 4 osoby, což je stejný počet jako ve stejném období roku 2021.

Bezprostředně při nehodě zemřeli tři lidé a další člověk zemřel na následky zranění ve zdravotnickém zařízení. Celkem třináct osob bylo při dopravních nehodách o letních prázdninách těžce zraněno – představuje to pokles o tři těžce zraněné osoby a 247 dalších účastníků bylo zraněno lehce – o 15 lehce zraněných méně, což představuje mírný pokles o šest procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. V pětatřiceti případech policisté při vyšetřování dopravní nehody zjistili, že některý z účastníků byl pod vlivem alkoholu. Jeden řidič byl v době nehody pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a na ostatním majetku dosáhla částky 56 029 000 korun. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v období letních prázdnin patří nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě, nedodržení bezpečnostní vzdálenosti a předjíždění. Výrazný nárůst jsme zaznamenali v počtu dopravních nehod, které jsou nezaviněné řidičem - jedná se především o střety vozidla s lesní zvěří. Těchto nehod jsme za dva měsíce zadokumentovali celkem 356, což představuje celkem 40 procent z celkového počtu dopravních nehod.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Statistika léto2022

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.