Tragická dopravní nehoda vzala život třem mladým lidem

DN -_ZRDne 29. října ve 14:40 hodin jsme na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici III. Třídy, číslo 36049, mezi obcemi Rousměrov a Bory na Žďársku. Z prvotních informací z místa vyplývalo, že zde havarovalo osobní vozidlo, ve kterém jsou zaklíněné osoby. Po příjezdu složek integrovaného záchranného systému na místo nehody bylo zjištěno, že ve vozidle cestovaly v době nehody tři osoby. Všechny osoby podlehly vážným zraněním. Na místo byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Žďár nad Sázavou. Věc dopravní nehody si k dalšímu prověřování na místě převzali žďárští kriminalisté.

Jak vyplývá z ohledání místa nehody, devatenáctiletý řidič s osobním vozidlem vyjel v levotočivé zatáčce v lesním úseku mimo komunikaci do příkopu, kde se vozidlo převrátilo a střechou narazilo do vzrostlého stromu. Ve vozidle cestovali kromě řidiče dva spolujezdci ve věku devatenáct a patnáct let. Kriminalisté zajistili havarované osobní vozidlo pro účely trestního řízení. Nehoda se zařadí mezi nejtragičtější dopravní nehody za posledních několik let. Navíc domů ke svým rodinám se už nikdy nevrátí tři mladí lidé, kteří měli celý život před sebou.

V souvislosti s tragickou nehodou apelujeme na všechny řidiče, aby jezdili opatrně a brali na zřetel změnu klimatických podmínek. Kdy se zejména v lesních úsecích může vytvářet mlha, vozovka může být mokrá a pokrytá listím, což může při vyšší rychlosti vést ke smyku vozidla. Navíc tento víkend se mění čas a mnohem dříve se bude stmívat, proto dbejte na to, abyste používali správně osvětlení vozidla a mysleli na to, že světla pro denní svícení musíte nahradit zapnutím světel tak, abyste byli v silničním provozu vidět.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.