Zloděj odcizil potraviny v hodnotě přes 500 korun

pexels-michael-burrows-7129141Dne 6. června 2023 brzy ráno přijala Městská policie Velké Meziříčí (MP) oznámení od zaměstnanců prodejny Kotvička, že jim zloděj ukradl zboží z přepravek na rampě v hodnotě přes 500 korun.

Zaměstnanci uvedli, že muže zachytila kamera, kterou mají na rampě umístěnou. Po prohlédnutí záznamu z městského kamerového dohlížecího systému (MKDS) strážníci zjistili, kde se podezřelá osoba z krádeže pohybovala. Dalším pátráním MP zjistila, že se muž nachází na náměstí, tam si pro něj následně došla. Strážníci zloděje vyzvali, aby je následoval na služebnu k sepsání zápisu. Na služebně byla ověřena totožnost podezřelého a potvrdila se jeho přítomnost na záznamu z MKDS. Muž se k činu doznal. Uvedl, že měl hlad a neměl žádné finanční prostředky, proto se rozhodl potraviny odcizit.

33letý muž se bude zodpovídat z přestupku proti majetku před správním orgánem, ten bude rozhodovat o jeho vině a o výši správního trestu (pokuty), která se může vyšplhat až do výše 50 000 korun.

Jan Klikar, vedoucí strážník Městské policie Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.