Víkendové tipy: Drakiáda, ale i odhalení památníku v Křižanově

drakiada 2014 28Zahájení loutkové sezony, dvě události na Fajtově kopci, slavnostní odhalení památníku sv. Zdislavy v Křižanově - to jsou tipy na víkend.

POHÁDKA NARUBY - v sobotu 26. 9. v 15.00 zahraje loutkoherecký soubor při Jupiter clubu Pohádku naruby (www.jupiterclub.cz)

VELKOMEZIŘÍČSKÝ EVEREST - v neděli 27. 9. od 11.00 proběhne pokus na rozhledně na Fajtově kopci o zápis do České knihy rekordů za účasti České televize. Jde o překonání rozhledny handicapovanou nechodící sportovkyní z TJ DS Březejc za pomoci za pomoci hasičů z Velkého Meziříčí. Na akci zahraje skupina MySami. Výtěžek charitativní akce bude předán TJ DS Březejc. Velkomeziříčský Everest probíhá pod záštitou starosty a místostarosty města Velké Meziříčí.

DRAKIÁDA - v neděli 27. 9. od 12.30 do 13.00 započne na Fajtově kopci prezence účastníků již 21. ročníku Drakiády. Letošní ročník nabízí opět pestrý doprovodný program.

ODHALENÍ PAMÁTNÍKU SV. ZDISLAVY - v neděli 27. 9. ve 14.00 na náměstí v Křižanově dojde k slavnostnímu odhalení památníku sv. Zdislavy se sochou akad. sochaře Otmara Olivy. Program akce je následující:

- mše svatá celebrovaná brněnským biskupem Mons. ThLic. Vojtěchem Cikrlem

- projevy

- recitace herečky Mileny Steinmasslové

- požehnání památníku

- koncetr Hradišťanu s Jiřím Pavlicou

Drakiada15 copy

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.