Vanda Hauserová se předvedla jako Edith Piaf

P1620722V páteční večer se na nádvoří zámku uskutečnilo představení s názvem Edith Piaf: Dnes nechci spát sama, inspirované knihou Simone Berteaut. Představení zachycovalo nejsilnější okamžiky v životě zpěvačky.

Edith Giovanna Gassion. Šansonová múza 20. století, milovnice života, ale taky nešťastná žena stojící mezi úspěchem a naprostým dnem. Tak francouzského "Vrabčáka" nepopisují pouze filmy, kniha Simone Berteaut nebo hudební ikony minulosti i současnosti. Nově to dělá také Divadlo Kampa, skromné jeviště a dva hluboké herecké výkony v téměř devadesátiminutové cestě do země vína a sýru. Stejně jako Edith, i její představitelka Vanda Hauserová přesvědčila publikum o pravdě a podstatě svých písní.

Herectví Hauserové však vyniklo nejen díky přesně trefené barvě hlasu a čistě provedeným písním, ale i doprovodu Petry Bílkové. Bílková předvedla hru na klavír, akordeon a zároveň byla mužem i ženou. Vynikala svou hrou, muzikálností, ale i lehkým humorem, který dávkovala přesně v místech, kde publikum potřebovalo emotivní příběh na chvíli odložit.

Nikola Čermáková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.