Fanoušci papírových modelů si přišli na své v Jupiter clubu

TITAutomobily, pasová technika, letadla, lodě nebo architektura... Všechny tyto kategorie byly k vidění na výstavě papírových modelů Modelářský svět 2022 o víkendu 23. až 24. července ve Velkém Meziříčí. Oproti předešlým dvěma ročníkům obsáhla rozloha výstavy kromě výstavní síně i velký sál kulturního zařízení.

Do Meziříčí se sjeli mladší i starší modeláři z nejrůznějších koutů republiky. Prohlédnout si mohli hned několik stovek modelů. Potěšila je i modelářská dílna, kde si zájemci pod dozorem zkušených lektorů vyzkoušeli stříhání a lepení. Velkým tahákem akce bylo RC hřiště s terénními auty. Na dalším hřišti jezdily zmenšeniny silničních vozů. Nechyběl velký silniční podklad s budovami, překladišti, mosty a stavbami, kde se proháněly desítky kamionů, sklápěcích nákladních aut, bagrů, ještěrek nebo buldozerů. Letošní novinkou byly modely z plastu, a to tanky, závodní auta, helikoptéry, letadla, lodě nebo ponorky. Akce se konala v rámci Velkomeziříčského kulturního léta.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.