Sobotní kapely roztančily publikum i v dešti

P1650200V sobotní podvečer vystoupily na náměstí rovnou dvě kapely hrající rockovou muziku. První z nich byla kapela zvaná Čertovi švagři. Skupina hraje od prosince roku 2007 ve složení Mirek Uhlíř – kytara, zpěv a Libor Kravar – baskytara, zpěv. Na postu bubeníka se vystřídalo mnoho muzikantů, například Laďa Smrček, Izzy Pavleček nebo Laďa Čupřina. V současné době skupina nejvíce hraje s Luďkem Konečným, Standou Honsem a Vítkem Kameníkem. Kapela dlouhou dobu užívala název „Puls revival". Čertovi švagři hrají písně převážně českých rockových skupin.

P1650251Druhá kapela, která se na pódiu představila, nese název Katapult revival Znojmo. Skupina hraje výhradně skladby rockové skupiny Katapult. Byla založena v roce 2015, kdy začaly první hudební zkoušky. Nápad se ovšem zrodil již v roce 2014, kdy padlo rozhodnutí bubeníka vrátit se po 25 letech zpět za bicí.

I přes nepříznivé počasí si obě kapely přišel poslechnout hojný počet posluchačů a našli se i tací, kteří si na známé písně zatancovali. Rockový večer se tak velmi vydařil.)

Velkomeziříčské kulturní léto finančně podporuje Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

Nikola Čermáková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.