Záchrana z hořící radnice přilákala stovky diváků

0 tit_P1670879Školáci zavítali v rámci výuky na Náměstí, kde se ve čtvrtek 8. září odehrál další ročník Dne záchranářů. Mimo hojného počtu žáků přišla i široká veřejnost se zájmem o ukázky techniky a zásahů. Obojí předvedly složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina. Úvodních slov se ujali oba představitelé vedení města, kteří stáli vedle zástupců Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, Hasičského záchranného sboru Velké Meziříčí, Policie ČR, Městské policie Velké Meziříčí a BESIPu Kraje Vysočina.

První ukázka upozornila na bezpečnost při jízdě na koloběžce. Simulovaná dopravní nehoda vedla k poranění. K zásahu se sjely výjezdové skupiny složek Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a společně tak ukázaly, jak funguje moderní setkávací systém tzv. rendez-vous. Hasiči poté předvedli ojedinělý zásah, který Meziříčští nepamatují. Simulovaný požár v nejvyšším patře budovy radnice přiměl hasiče vysunout žebřík a zachránit dvě ohrožené pracovnice. Celý zásah trvat jen pár minut od nahlášení požáru, ale sklidil obrovský aplaus přihlížejících. Poslední se představili policisté. Ti se vyřádili na pachateli se svými vycvičenými psy.

Děti si zkusily sednout do policejního nebo hasičského auta, podívaly se na vybavení sanitky či si vyzkoušely pevnost límce. Za organizaci Dne záchranářů děkujeme koordinátorům ze Zdravého města Velké Meziříčí.

Zuzana Najtová

logo zdrave mestologo ZDRAVY KRAJ zakl bar

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.