Joe Muczka vystavil svá díla v Panoramě

Muczka panorama copyMalíř Joe Muczka jr. vystavoval v obchodním a zábavním centru Panorama. „Barvy jsou světlo mého života," říká autor obrazů, které hýří barvami dobré nálady a pozitivní energie. A spousty lidí se o tom přišly ve čtvrtek 1. října přesvědčit i ve Velkém Meziříčí.


Příležitost měli jen v ten jediný den, neboť šlo o jednorázovou akci. „Jsme rádi, že přišlo tolik lidí nejen z Velkého Meziříčí, ale třeba i z Prahy, Ostravy, Hradce Králové, z celé ČR. Využili veškeré prostory našeho centra, které jsme pro ně připravili. Akce, kterou jsme jako tým zvládli, tak měla svůj smysl," vyjádřila se produkční ředitelka Eliška Vokounová. Spokojen byl i majitel společnosti Petr Fejt: „Jsem rád, že pro vás můžeme tyto akce pořádat, že se můžeme setkat, posedět a užít si radost. Vždyť proto jsme tuto budovu před rokem otevřeli."
Hosté mohli krom desítek děl vystavených ve všech patrech a prostorách Panoramy včetně terasy zhlédnout třeba i módní přehlídku, nebo bodypainting v podání umělce. Ten při své malbě nanese třeba i sedmapadesát vrstev barvy. Začne tou nejsvětlejší, tedy bílou, a končí černou. Oblíbené má všechny stejně. „Využívám základní barvy červenou, žlutou a modrou a s nimi se dají namíchat všechny další," sdělil Joe Muczka. Ani umělecký směr nemá vyhraněný. Přes expresionismus se dostal ke kubismu, poté k pop artu. „A teď míchám všechno dohromady," uzavírá Muczka.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.