Meziříčí uctilo výročí 17. listopadu

15Celá republika si 17. listopadu připomínala události z let 1939 a 1989. Ani ve Velkém Meziříčí tomu nebylo jinak. Nejprve v 17 hodin zapálil starosta města Alexandros Kaminaras u pomníku pod lipami svíčku. Symbolicky v 17 hodin a 11 minut se z městských amplionů ozvalo hlášení rozhlasu, kde zazněla slova starosty města a poté píseň známá jako symbol svobody od Marty Kubišové – Modlitba pro Martu. „Zavzpomínejme společně na Den boje za svobodu a demokracii, na zásadní celospolečenskou změnu, kterou v roce 1989 přinesla lidská odvaha a pospolitost," znělo z městského rozhlasu.

Program pokračoval v 19 hodin v koncertním sále Jupiter clubu. I tam se mezi prvními slova ujal starosta Kaminaras a v krátkém projevu vzdal hold odvážným lidem účastnícím se sametové revoluce. Díky filmu Jiřího Michlíčka, Diagnóza Svoboda, si publikum připomnělo dění po 17. listopadu 1989 přímo ve Velkém Meziříčí. Vzpomínkový večer završil koncert tria talentovaných umělců – Jany Vondrů, Aleše Janigy a jejich dechberoucího klavírního doprovodu Terezy Plešákové.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.