Soutěž o nejčertovatějšího meziříčského čerta má svého vítěze

20230308 111725_copySnažení žáků 1. stupně zdejších i okolních základních škol při edukačních programech připravovaných v loňském roce Muzeem Velké Meziříčí se zúročilo výstavou vzniklých prací – kolážemi čertů – adjustovanou v předsálí kina Jupiter clubu. Ke zhlédnutí byla od poloviny prosince a pro uzavření kina v lednových dnech se prodloužilo její trvání až do konce února.

Návštěvníci posuzovali 207 čertů a mohli vhodit číslo svého favorita do sběrné kabelky. A skutečně – ta skrývala při odejmutí desítky hlasovacích lístků! Výtvarný náhled byl rozmanitý, mnoho čertů bylo ohodnoceno hlasy těch, kteří se rozhodli do soutěže svými hlasy zasáhnout. Ale dvěma čertům se dostalo stejného nejvyššího ohodnocení – čertu s číslem 62 – jehož autorem je Mikuláš Velička ze ZŠ Oslavice, a čertu s číselným označením 126 – autorkou je Justýna Pospíšilová ze ZŠ Velká Bíteš.

Mladým výtvarníkům blahopřejeme, rádi předáme dárkové balíčky pro vítěze a na další setkávání při programech v muzeu (v letošním roce jich na vás čeká pět) se těšíme!

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.