Co nabízí muzeum v roce 2023

DSC 0182Pro rok 2023 připravilo Muzeum Velké Meziříčí pro školy i širokou veřejnost 6 programových celků tematicky vycházejících z výročí i aktivit muzea.

K výstavě 17. ročníku Evropského filozofického festivalu na téma poezie haiku jsou připraveny možnosti tvorby kaligramů a ilustrací v programu VIDĚT – SLYŠET – KRESLIT – PSÁT.

Nevšední osobnost, jakou byl František Maria Alfred hrabě Harrach, přiblíží výstava pořádaná nejen k významnému projektu Národního památkového ústavu Po stopách šlechtických rodů 2023: Harrachové, ale i k tradičním historickým slavnostem v našem městě tentokrát spojenými s císařskými manévry a Harrachovou osobností. Doprovodný program je zaměřen především na jeho sběratelskou činnost, literární tvorbu, cestování a veřejnou činnost. Nese název František Harrach – VZNEŠENOST ZAVAZUJE.

Závěr sezóny tvoří výstava spojená se 130. výročím založení muzea v našem města a navazující program BYLO NEBYLO aneb jak v Meziříčí muzeum vznikalo.

Samostatné programy se prolínají napříč celou sezónou podle zájmu škol i veřejnosti - loutkové provedení pověsti ČERTOVA STUDNA, procházka židovskou částí města MEZIŘÍČSKÁ DAVIDOVA HVĚZDA nebo povídání a hry o řemeslech a příjmeních v našem městě ZLATÉ DNO MEZIŘÍČSKÝCH ŘEMESEL A CECHŮ.

Těšíme se na společná setkání!

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.