Město kulturu opět podpořilo

DSC 0061Kultura je solí našich životů, ale není zadarmo. A aby byla přístupná pro každého, potřebuje občas finanční podporu. Bez ní by pomalu vymizela. Rada města je si toho vědoma, kultuře přeje, a proto na své poslední schůzi z Grantového programu na podporu kultury podpořila drobné kulturní počiny souhrnnou částkou 130.000 korun.

Ve Velkém Meziříčí není o kulturu nouze. Velkou a vážnou, rozvernou i drobnou a mlsnou. Rozhlédněme se jen po těch nejbližších: na Evropský festival filozofie se sjíždí osobnosti i diskutující z celé republiky i zahraničí, benefiční koncert Muzikanti dětem přinese nejen peníze potřebným, ale na Náměstí přivede i hvězdy, na které se jezdí na velké festivaly, ZUŠ open osvěží náš život v ulicích a upozorní, jsme tady a jsme dobří, na Férové snídani lze ochutnat ledasco dobrého z místních zdrojů a letos si třeba i popovídat se zajímavými hosty z Holandska... Nabídka je přepestrá.

Díky rozhodnutí rady města ze dne 24. května se můžeme těšit na akce: Nasmaltuj si!, Řecký večer, Autorské čtení Jitky Fialové, Otevřené ateliéry, Dračí létání, Noc kostelů nebo třeba Šváb fest. Stačí se kouknout do kulturního přehledu, vybrat si a vyrazit.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.