Zeus nakonec Peruna porazil


P1820961
Symbolicky v den, kdy jsme si připomínali svátek soluňských bratrů sv. Cyrila a Metoděje, ovládl velkomeziříčské náměstí Řecký večer. Akce začala v pět hodin odpoledne, ale už krátce před půl šestou si od nejvyššího řeckého boha vládu nad městem chtěl vzít zpátky slovanský bůh bouře, hromu a blesku Perun. Jeho panování však trvalo jen chvíli a nad městem se opět rozzářilo až téměř středozemní slunce.


Večer zahájil nejprve v řečtině, poté v angličtině, a nakonec i v češtině starosta města Alexandros Kaminaras. A pak už začala hrát skupina Prometheus, která řeckými rytmy brzy roztančila náměstí.
Z řecké taverny se zatím linuly až božské vůně a lákaly na řecké speciality jako například souvlaki, musaku, giouvetsi, tzatziki, choriatiki salata, baklavu atd. To vše se zapíjelo řeckými víny.
Velkomeziříčské náměstí se pomalu nořilo do tmy a přišel další krásný letní večer, zábava nabírala na intenzitě a na náměstí vládla atmosféra jak někde pod athénskou akropolí.
-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.