Kulturní léto: O víkendu zněla irská hudba, folk i pop

P1111510Velkomeziříčské kulturní léto je pro řadu místních kapel a uskupení skvělou příležitostí, jak se představit domácímu publiku. O tomto víkendu vystoupily hned dvě takové – Amarylis a PoZemi.

Skupina Amarylis nestála na pódiu kulturního léta poprvé a velkomeziříčským posluchačům je dostatečně známá. Část členů je z našeho města a část z Třebíče, navíc někteří z nich dřív hráli s místní legendární kapelou Stetson. Náměstí proto bylo velmi slušně zaplněno. Lidé si irskou hudbu v jejich podání opravdu náramně užívali. Zněly písničky i instrumentálky, došlo též na jiné žánry, třeba folk či country.

P1111568Duo PoZemi, které tvoří Betty Pospíšilová a Jan Zemánek, vzniklo v roce 2020. Má za sebou už tři sezóny hraní na svatbách, různých městských akcích či jako předskokan Dalibora Jandy na koncertě v Dačicích. Domácím posluchačům možná není tolik známé, i tak byly lavičky na náměstí obsazené. Řada lidí postávala kolem a neubránila se pohupování do rytmu a prozpěvování spolu s muzikanty. Zněla totiž směsice známých a oblíbených vesměs popových písniček, jako například Do nebe, Jsem optimista ale třeba i šanson Čerešně nebo Verunčina píseň lásky z pohádky Jak si zasloužit princeznu. Znovu je můžete slyšel 15. září na faře, kde budou hrát pro dobrou věc v rámci Kávy od srdce.

O uplynulém víkendu se zvukař kulturního léta skoro nezastavil. Krom dvou zmiňovaných koncertů si totiž spousta lidí vyrazila i na folkový večer s písničkářem Mirkem Palečkem a skupinou Knezaplacení.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.