Císařské manévry s hrabětem Harrachem proběhnou už o víkendu

DSC 0983_2V sobotu a neděli 2. a 3. září navštivte tradiční historické slavnosti, letos budou v duchu císařských manévrů.

Rakousko-uherský císař František Josef I. a německý císař Vilém II. se po 114 letech opět setkají ve Velkém Meziříčí s hrabětem Františkem Harrachem, který účastníky vojenských manévrů v roce 1909 hostil.

Pro návštěvníky je připraven program na pódiu hlavního nádvoří, který nabídne divadelní představení, dobové módní přehlídky či hudební vystoupení v podání C. a k. komorního orchestru z Bratislavy.

DSC 1386_1V zámeckém parku si zájemci prohlédnou vojenské ležení a armádní výzbroj, zastřílejí si z flobertky, zažijí bojovou operaci či ochutnají pokrmy z vojenské kuchyně.

Po celý víkend bude možné navštívit zámecké a muzejní expozice s kostýmovanými průvodci. Ve výstavním sále bude přístupná výstava věnovaná hraběti Františku Harrachovi, která představuje tuto významnou osobnost první poloviny 20. století nejen jako majitele velkostatku a hospodáře, ale také jako cestovatele a podporovatele řady charitativních spolků. Ke zhlédnutí je i unikátní film z jeho pohřbu.

-red-

A3 poster_historicke_slavnosti_1

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.