Přepište dějiny ve Velkém Meziříčí

P1095706Chcete se dozvědět zajímavé informace o židovských dějinách našeho regionu? Není nic jednoduššího než zavítat ve středu 18. října v 18 hodin do velkomeziříčské nové synagogy. Se svým pořadem Přepište dějiny dorazí Martin Groman a Michal Stehlík tentokrát i s hostem Albertem Kubištou.

V synagoze bude natočen další z dílů oblíbeného podcastu, který bude později dostupný na webu a v dalších aplikacích. Během zhruba hodinového programu dojde také přímo na Velké Meziříčí a v hledáčku se ocitnou rovněž slavní rodáci. Na posluchače čeká poutavé povídání s nadhledem, po jehož skončení zůstane i prostor pro případné dotazy.

Podcast se těší velké oblibě, o čemž svědčí i fakt, že se pravidelně objevuje na předních příčkách ankety Křišťálová Lupa.

Vstup na akci je zdarma, nebudou prodávány vstupenky ani místenky.

-muz-

O autorech:

Martin Groman

Novinář, publicista, doktor přes staré noviny. Už na škole sveden ke čtení zaprášených novinových svazků v knihovnách, protože se v nich najdou věci vydané, ale i nevídané. Jinak též předseda Společnosti Ferdinanda Peroutky, autor textů a knih o starých, původních komunistech a jejich zmařených iluzích. A aby se z toho nepomátl, druhou nohou stojí v rybníku obsahového marketingu, editování a copywritingu.

Michal Stehlík

Historik-slovakista. Začínající s tématem česko-slovenských vztahů, postupující přes zákruty komunistického Československa až k obecnému mudrování o dějinách. Autor knih a výstav. Učí již druhou dekádu za katedrou vysoké školy. Svůj svět dělí mezi katedru a muzeum – kdysi dávno řídil artistickou fakultu, aktuálně je součástí vedení Národního muzea. Svět s údivem objevuje mimo jiné i očima osmi potomků.

Albert Kubišta

Po studiu historie a bohemistiky se na pražské filozofické fakultě zabýval kulturními a církevními dějinami 16. století. Působil také na univerzitě v německém Tübingenu a následně na Institutu pro evropské dějiny v Mohuči. Po návratu do Prahy zastával pozici proděkana filozofické fakulty. V současné době je ředitelem Novoměstské radnice na Karlově náměstí, kde vytváří kulturní a umělecký prostor nejen pro obyvatele Prahy.

Přepište dějiny

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.