Košt pálenek se už blíží

kost2023 4Letošní rok se bude konat již 18. ročník Tradičního koštu pálenek. Košt začal v Kozlově (u Křižanova) v roce 2005, ale v letech 2020 a 2021 se nekonal kvůli covidu. Od roku 2010 je košt pořádán v sále hasičky ve Velkém Meziříčí.


Loňská úroda ovoce nebyla velká, takže předpokládáme menší počet vzorků pálenek a likérů. O to víc budou soutěžní vzorky žádanější a určitě je větší pravděpodobnost získat nějaké slušné umístění. Ocenění v podobě poháru získávají první tři místa v každé kategorii (slivovice, jablkovice, hruškovice, rynglovice, třešňovice atd.). Každý vzorek, který získá 16 bodů (maximum je 20) dostává diplom za "vynikající destilát". Loňský počet vzorků 172 asi nepřekonáme, ale i tak se budeme velmi těšit. Chcete-li se zúčastnit jako soutěžící, pak musíte odevzdat vzorek své pálenky do 22. března na určených sběrných místech – viz plakátek. Výstava pro širokou veřejnost s předáním diplomů a s kulturním programem bude poté 6. dubna 2024.

Jaromír Plodek

Plakát-2024 002

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.